Informații generale

   În cadrul magazinului online www.timara.ro dorim să vă oferim o experiență de cumpărături plăcută și sigură.

   Folosirea, inclusiv vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe site-ul www.timara.ro, înseamnă acceptarea termenilor și condițiilor ce vor fi detaliate în continuare.

   Termenii și condițiile se aplică la achiziționarea online, de pe site-ul www.timara.ro, stabilesc condițiile și specifică drepturile și obligațiile vânzătorului (distribuitor) și ale cumpărătorului (client, consumator). Vânzător și operator al operațiunilor online este SC TIMARA SRL, cu sediul în BAIA MARE, STR. FLORILOR 1-3,Cod Poștal: 430273, Maramureș, înregistrată sub codul de identificare fiscală RO 21061035, Număr Reg.Com. J24/320/2007. Pentru informații de contact vă rugăm consultați secțiunea contact de pe site (această secțiune este parte din condițiile generale de afaceri).

Denumirea și logo-ul firmei sunt mărci comerciale SC TIMARA S.R.L. și nu pot fi descărcate, copiate sau utilizate fără acordul scris al proprietarului. Aceeași prevedere se aplică tuturor textelor publicate, fotografii și elemente grafice deținute de către SC TIMARA S.R.L.. Orice încălcare a drepturilor de autor poate fi raportată la următoarea adresă de e-mail: contact@timata.ro

Relația dintre părți este guvernată de următoarele acte normative:

OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor

OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii

Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor

Legea 365/2002 privind comerțul electronic.

Definiții

   Contract - contractul de achiziționare sau alt contract guvernat de legea aplicabilă, în care părțile sunt consumatorul pe de o parte și vânzătorul pe cealaltă parte.

   Vânzătorul (distribuitor) - o persoană, care în concordanță cu termenii și condițiile contractuale încheie acte de comerț sau alte acte de natură comercială. Este o persoană fizică sau juridică care, direct, sau prin intermediul altor persoane fizice sau juridice, livrează bunuri și/sau servicii către client.

   Consumator (cumpărător) - o persoană, care în concordanță cu termenii și condițiile contractuale încheie acte care nu sunt de natură comercială. Este o persoană fizică sau juridică care cumpără bunuri sau servicii, în alte scopuri decât comerciale.

   Distribuitor - O persoană care, în concordanță cu termenii și condițiile contractuale, încheie acte de natură comercială.

   Finalizarea contractului de achiziție - Comanda făcută de cumpărător este un act cu efecte juridice, cu condiția confirmării și acceptării comenzii de către vânzător. Din momentul acceptării comenzii de către vânzător între parți este încheiat un contract cu efecte juridice și cu drepturi și obligații în sarcina ambelor părți, așa cum sunt definite ele în contract sau în condițiile generale de afaceri, care sunt parte integrală din acest contract.

   Termeni și condiții - înțelegerea contractuală dintre vânzător și cumpărător în conformitate cu termenii și condițiile arătate în această secțiune. Cumpărătorul acceptă termenii în care este încheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comandă care generează efecte juridice de la momentul finalizării contractului de achiziție. Cumpărătorul se obligă sa ia la cunoștință prezentele condiții, condiții pe care se consideră că le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii către vânzător. Renunțarea la contract se poate face în conformitate cu prevederile legale pentru contractele la distanță.

Prezentarea produselor

Culoarea produselor noastre, așa cum o vedeți prezentată pe www.timara.ro, depinde de proprietățile monitorului pe care îl utilizați și este posibil să difere sensibil față de culoarea reală.

Returnarea produselor

Returul produselor se supune ordonanței OUG 34/2014, cu completările și modificările ulterioare, privind regimul juridic al contractelor la distanță.

Cumpărând de pe www.timara.ro nu există niciun risc. Dacă produsele nu corespund așteptărilor dvs., aveți posibilitatea de a le returna. Termenul legal de restituire a produselor este de 14 zile calendaristice de la recepționarea acestora. Completați formularul de Returnare  care face parte din nota de livrare și expediați-l, împreună cu produsele returnate, la adresa din Baia Mare, Bulevardul Bucuresti, Nr. 106, Jud. Maramures, Cod postal: 430013, Maramureș. Pe formularul de Returnare produse vă rugăm sa notați contul dvs. IBAN, în care doriți să se efectueze restituirea sumei aferentă produselor returnate. în cazul în care nu este menționat un cont IBAN o să vă trimitem o solicitare în acest sens, la adresa dvs, de e-mail sau o să vă solicităm telefonic.

Pentru returnarea produselor puteți sa folosiți următorul formular de returnare (descarca formular) sau să utilizați informațiile menționate în acesta.  

Rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile calendaristice de la recepționarea returului, prin transfer bancar (clientul trebuie să precizeze in scris contul bancar în care dorește sa primească banii). Dacă produsul  este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia, fără a returna plata.

Rambursarea se face numai prin Transfer Bancar (pentru acest lucru, avem nevoie de codul tău IBAN, alcătuit din 24 de caractere pe care îl completați în formularul de retur)

Nu expediați coletul  retur  cu plata ramburs, acesta va fi refuzat fără nici un fel de notificare ulterioară.

În cazul în care s-a beneficiat de transport gratuit la o comandă mai mare iar după returnare, valoarea produselor devine mai mica, avantajul transportului gratuit se pierde. Din contravaloarea returnării produselor se va opri suma costului de transport.

Returul se face cu firma de curierat cu care s-a primit coletul.

Returul prin poșta română nu este acceptat!

Nu se pot returna produsele care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid (perisabile);

Nu se pot returna produsele la care etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc. 

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri (returnări repetate).

Dacă pentru achiziția produselor s-a folosit un tip de reducere, aceasta nu va fi returnată. Astfel, suma plătită real va fi cea pe care clientul o recuperează.

Costul returnării produsului este suportat de către Client.

Adresa de corespondență/expediție este:

SC TIMARA SRL

Strada FLORILOR NR.1-3

Cod Poștal 430273

Baia-Mare, Maramureș.

Procesarea comenzilor

După trimiterea comenzii veți primi pe mail un reply automat de confirmare. Termenul de livrare estimat este afișat în pagina de detalii a fiecărui produs, sub textul "Data livrare". Menționăm ca data afișată este estimativă, și are la bază informațiile furnizate de compania care asigură livrările. În cazul în care livrarea întârzie, deși este puțin probabil ca noi să fi cauzat această întârziere, ne prezentăm scuze în avans și vă mulțumim pentru înțelegere.

Anularea comenzilor

Se poate solicita anularea comenzilor prin email la contact@timara.ro sau telefonic 0748 176 235 și din contul clientului înainte de expediere

Vă rugăm să menționați numărul comenzii în subiectul emailului și numărul facturii, sau să trimiteți un Reply la mesajul de confirmare a comenzii cu textul ANULARE.

Înapoierea banilor garantat se aplică numai în cazul produselor neavariate și nefolosite. 

Înapoierea banilor nu se aplică pentru articolele utilizate, deteriorate mecanic.

Condiții de livrare

Produsele sunt livrate exclusiv pe teritoriul României.

Metoda de livrare:

Livrarea comenzii la adresa specificată în comandă, prin firma de curierat.

Vânzătorul expediază produsele cumpărătorului în termen de 4 până la 14 zile lucrătoare de la plasarea comenzii, singura condiție fiind ca produsele să fie în stoc. În cazul în care cumpărătorul optează pentru plata online sau prin transfer bancar, produsele sunt expediate în termen de trei până la patru zile lucrătoare de la creditarea plății.

Termenul de livrare menționat online este estimativ. Acesta are la bază data preconizată de livrare oferită de către firmele de curierat.

Costul expedierii este suportat de către cumpărător iar acesta este reglementat de către prețul afișat de vânzător. 

Garanție și reclamații

WWW.TIMARA.RO oferă garanție timp de 24 de luni pentru produsele comercializate. Garanția intra în vigoare în data în care coletul a fost expediat și acceptat de către Client. Vânzătorul este responsabil pentru toate defectele din fabricație și asigură schimbarea acestora în perioada de garanție, în baza facturii. Garanția nu se aplică în cazul defectelor survenite în urma utilizării necorespunzătoare sau a unei acțiuni mecanice. Va rugăm să citiți și să respectați instrucțiunile de utilizare specificate de producător pe etichetă.

Reclamațiile pot fi depuse prin email. În urma acceptării unei reclamații, costul transportului către noi va fi suportat de către cumpărător, iar de la noi către cumpărător va fi suportat de Vânzător. Produsele vor fi acceptate numai în cazul în care sunt împachetate în ambalajul original, fără nicio urmă de deteriorare. Întotdeauna este necesar să atașați o descriere a defectului, o copie a notei de livrare și factura. Fiecare cerere va fi prelucrată fără întârzieri nejustificate, iar pe tot parcursul acestui proces cumpărătorul va fi înștiințat.

NOTA: pot exista mici diferențe ale texturii.

Prețurile și valabilitatea ofertelor

Prețurile prezentate pe site sunt finale și includ TVA (vânzări cu amănuntul) și sunt valabile până la dispariția produsului de pe site sau modificarea acestora. Astfel veți plăti EXACT prețul afișat pe site.

Reduceri

Cupoanele nu se cumulează cu reducerile speciale.

Confidențialitatea datelor

Toate informațiile personale pe care le introduceți pe www.timara.ro au caracter confidențial. Vânzătorul se obligă sa nu furnizeze aceste date către terțe persoane, fizice sau juridice, decât în situația în care Autoritățile Statului prin aplicarea legilor în vigoare solicită acest lucru. Puteți în permanență să solicitați schimbarea sau ștergerea adresei de email din baza noastră de date. Informațiile cu caracter personal pot fi modificate din aria de administrare a contului de Client. Citiți mai multe informații despre Politica noastră de confidențialitate.

 

arrow_upward