Articole
Iarna cald, vara racoare: de ce merita sa iti izolezi casa
Iarna cald, vara racoare: de ce merita sa iti izolezi casa
Stiai ca o casa veche, neizolata, pierde un procen...
02.Dec.2019
De ce sa alegi suprafata Glazuron: Noul trend in acoperisuri
De ce sa alegi suprafata Glazuron: Noul trend in acoperisuri
Pentru ca acasa sa devina cel mai sigur si placut...
03.Sep.2019
GAMA EVOCERAMIC CU VATA BAZALTICA: AVANTAJE PRINCIPALE

Probabil cel mai important aspect care te preocupa atunci cand construiesti o casa este caramida. Pentru ca asta e ceea ce transforma un proiect, un vis, in ceva real si palpabil si este un pas definitoriu in drumul spre noua ta casa.

Un trend nou care si-a facut loc in acest domeniu este caramida care contine in compozitie vata bazaltica, o inovatie care aduce avantaje importante. Cei de la Cemacon, lideri de piata cand vine vorba de materiale de constructie de cea mai buna calitate, sunt cei care ofera acest produs premium, atat pentru zidarie interioara, cat si exterioara, portanta si neportanta.

Daca te apuci de construit si nu esti convins daca aceasta caramida merita diferenta de pret fata de una clasica, iata aspectele de care sa tii cont:

CLASIFICARE

  • Zidarie portanta 44VB
  • Zidarie neportanta 24VB sau 12 VB

Ce este zidaria portanta/neportanta?

Daca nu esti familiarizat cu aceste concepte, trebuie sa stii ca zidaria portanta se refera la acel tip de zidarie in care elementele de rezistenta sunt peretii, mai precis, caramizile sunt cele care preiau incarcarile. Iar zidaria neportanta este bineinteles opusul acesteia, insemnand ca peretii nu preiau intreaga rezistenta, ci structura este in cadre.

Indiferent de modul in care te-ai hotarat sa construiesti, exista zidarie Cemacon cu vata bazaltica pentru ambele situatii. Hai sa afla de ce merita sa te indrepti spre a o alege:

BENEFICII

Printre cele mai importante avantaje ale acestui tip de caramida se numara confortul acustic ridicat, vata bazaltica actionand pentru a izola foarte bine, precum si confortul termic ridicat. Acest tip de caramida are o rezistenta termica de 3,324 m2K/W in cazul caramizii 24VB si 4.055 m2K/W, cu 80% mai mare decât ale blocurilor ceramice obișnuite, in cazul caramizii 44VB.

Traim intr-o lume care de multe ori se misca mai rapid decat putem tine pasul, o lume in care sunetul claxoanelor, al traficului aerian sau al vecinilor galagiosi au devenit o obisnuinta neplacuta. De aceea e important ca acasa sa fie locul tau de liniste si relaxare si de aceea consideram ca izolatia acustica oferita de caramida cu vata bazaltica este avantajul extrem de important.

In ceea ce priveste confortul termic de care mentionam anterior, acesta aduce in timp si avantajul de a economisi la factura de incalzire, intrucat casa este bine izolata si automat va fi mult  mai usor de incalzit.

Fie ca iti construiesti propria casa sau actionezi ca firma de constructii, este evident ca iti doresti sa termini proiectul cat mai rapid. Ei bine, caramida Cemacon cu vata bazaltica reduce timpul de executie a cladirii. Astfel, se zideste si se tencuieste traditional, folosind mortar clasic termoizolant, izolatia termica fiind integrată în blocurile ceramice.

Un alt avantaj de care sa tii cont este faptul ca acest tip de caramizi asigura o protectie ridicata la incendii, fiind produse incombustibile, care nu contribuie la dezvoltarea unui posibil incendiu. Dintre riscurile majore la care sunt expuse locuintele noastre, incendiile pot avea printre cel mai devastator impact, cu atat mai mult daca materialele de constructii utilizate nu sunt rezistente la foc. Fiind incombustibila, izolatia din vata bazaltica integrata in invelisul ceramic, asigura peretilor exteriori o protectie ridicata la foc, fapt care poate face diferenta majora.

Un studiu demonstreaza ca ne petrecem aproximativ 90% din timp in spatii inchise, iar fara o aerisire continua, aerul interior devine necorespunzator si poate provoca de la simplu disconfort si dureri de cap, pana la o serie intreagă de boli, cum ar fi alergiile, astmul sau chiar afectiuni mai grave. Ei bine, acest tip de caramida mentine un control al umiditatii in interiorul cladirii, reducand astfel riscul aparitiei igrasiei si a mucegaiului. Asta se traduce intr-un mediu natural si sanatos pentru familia ta.

Tot mai des auzim despre importanta de a implementa un stil de viata ecologic, pe masura ce efectele schimbarilor climatice sunt resimtite tot mai des. Asadar, devenim tot mai constienti de responsabilitatea pe care o avem atunci cand construim cladirile in care locuim. Din fericire, EVOCERAMIC VB este un bloc ceramic din materii prime 100% naturale, care asigura un climat natural si sanatos in cladire, pe langa nivelul ridicat de eficienta energetica si izolare fonica.

In cazul caramizii 44VB se adauga ca si avantaj faptul ca  ESTE UN BLOC CERAMIC PORTANT, ce asigură posibilitatea de a construi in stil traditional, fara necesitatea realizarii structurii portante pe cadre cu stalpi si grinzi din beton armat.

Asadar, daca te-ai apucat sa construiesti si vrei ca proiectul tau sa fie unul trainic, pentru o viata, este vital sa alegi materialele de cea mai buna calitate. De la avantajele pe termen lung, la avantajele pe termen scurt, caramida cu vata bazaltica este inovatia pe care ti-o recomandam.

Iarna cald, vara racoare: de ce merita sa iti izolezi casa
Iarna cald, vara racoare: de ce merita sa iti izolezi casa
Stiai ca o casa veche, neizolata, pierde un procen...
02.Dec.2019
De ce sa alegi suprafata Glazuron: Noul trend in acoperisuri
De ce sa alegi suprafata Glazuron: Noul trend in acoperisuri
Pentru ca acasa sa devina cel mai sigur si placut...
03.Sep.2019